خانهآرشیو اخباراقدامات سلیقه‎ای بلای جان گردشگری دریایی
اقدامات سلیقه‎ای بلای جان گردشگری دریایی
اقدامات سلیقه‎ای بلای جان گردشگری دریایی
برای سرمایه‌گذاری بهینه در زمینه گردشگری باید مشاوره کارشناسی در حوزه مکان‌یابی، انتخاب کاربری و ویژگی‌های آن به همراه حمایت‌های لازم سیستم دولتی وجود داشته باشد.
متاسفانه از آنجایی که ما در حوزه گردشگری برنامه فراگیر و اطلاعات دقیق و روشنی نداریم، تصمیمات و اقدامات به صورت سلیقه‌ای و غیرهدفمند گرفته می‌شود تا جایی که عمدتا به‎جز گردشگری تاریخی و تا حدی گردشگری سلامت، دیگر انواع گردشگری در کشورمان فعال نیستند.
شرکت مهندسین مشاور امکو ایران، به تازگی یک مدل پیشنهادی برای مدیریت گردشگری کشور ارائه کرده است که در آن زون­‌های هفت‌گانه گردشگری ایران بر مبنای پتانسیل‌های بالقوه و بالفعل و نیز گردشگران مخاطب، به دو نوع کلی قطب بین‌المللی و ملی تقسیم شده‌­اند؛ اما در "برنامه جامع توسعه گردشگری ایران" جایگاه استان‎های ساحلی و گردشگری دریایی مغفول واقع شده تا جایی‌که فقط استان خوزستان در این طرح دیده شده است وابهاماتی را برای فعالان این صنعت ایجاد کرده است. به همین منظور گفت و گویی با محمد جواد رحمانی، مسوول دپارتمان گردشگری این شرکت، انجام دادیم تا ضمن آگاهی از زوایای مختلف این طرح، چرایی دیده نشدن استان‎های ساحلی را نیز جویا شویم.

رحمانی در گفت و گو با خبرنگار مارین تایمز، با بیان اینکه این پروژه برای تحقق‌پذیری سیاست‌های حوزه گردشگری سند چشم انداز 1404 تدوین شده است، گفت: ورود گردشگران از طریق دریا به کشور و نیز گردشگری دریایی در آب‌های سرزمینی و بین‌المللی یکی از انواع مهم گردشگری است که در این مطالعات مورد بررسی واقع شده است وما نیز با توجه به پتانسیل‌های بالقوه و بالفعل وضع موجود در دریای خزر و همچنین دریای عمان و خلیج فارس، پیشنهادهای خود را برای اتصال به آب‌های آزاد ارائه داده­ایم.

وی اضافه کرد: ولی به هر حال، چون ظرفیت‌های موجود گردشگری دریایی به‌ویژه زیرساخت‌های لازم به مراتب کمتر از انواع دیگر گردشگری در کشور است، این بخش نیازمند توجه بیشتر است.

رحمانی با اشاره به اینکه شرکت مهندسان مشاور امکو به عنوان قدیمی‌ترین شرکت مهندسی مشاور کشور، نخستین طرح جامع توسعه گردشگری سواحل خزر را در دهه چهل و پنجاه شمسی تدوین کرده است، گفت: طبق بررسی‌ها، در شرایط پسابرجام و رفع تحریم‌های بین‌المللی یکی از مهم­ترین حوزه‌هایی که می‌تواند درآمدهای غیرنفتی کشور را افزایش دهد، صنعت گردشگری است چون هم زودبازده است و هم می­تواند درآمدهای پایداری برای کشور داشته باشد.

رحمانی با بیان اینکه از دو سال قبل، اسناد موجود کشور برای ارائه مشاوره واقعی به سرمایه گذاری درحوزه گردشگری بررسی شدند و با توجه به نبود برنامه جامع همسو با شرایط جدید کشور، تحقیق به صورت علمی و حرفه­ای در مدت حدود یک سال و نیم استمرار و بالحاظ نمودن معیارهای جهانی تکمیل شد ، خاطرنشان کرد: ما پروژه‌ای تحقق پذیر را برای راهنمایی بهتر بخش دولتی و بخش خصوصی و به‌ویژه برای سرمایه‌گذاری تعریف کردیم که با برگزاری جلسات و تبادل اطلاعات اصلی با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین اتاق بازرگانی سعی شد تا طرحی کاربردی حاصل شود.

وی افزود: این طرح پتانسیل این را دارد تا بتواند علاوه بر مهیا کردن بستر اطلاعات پایه موردنیاز، به پرسش‌های اساسی سرمایه‌گذاری به‌ویژه خارجی مانند اینکه چه موضوعی را در کدام شهر و در چه زمانی با چه هزینه ای انتخاب کنند، پاسخ دهد.

مسوول دپارتمان گردشگری شرکت مهندسین مشاور امکو ایران با اظهار تاسف از اینکه پس از جنگ تحمیلی و با وجود پتانسیل‌های مختلف همچون وسعت نوار ساحلی کشور و جزایر متعدد، نتوانستیم از ظرفیت‎های دریایی کشور بهره مناسب بریم، یادآور شد: این بحث در قالب مسائل مدیریتی و فنی قابل بررسی است؛ مباحث فنی عمدتا در حوزه نوع و تعداد کشتی‌ها و شناورهایی است که برای حمل و رضایت مسافر شرایط مناسبی را نداشته­اند. ضمن اینکه بنادر و جزایر کشور ما به دلیل نبود برنامه جامع و واحد مدیریتی به عنوان مقصد گردشگری مطلوبی برای گردشگر خارجی معرفی نشده است.

وی افزود: لذا عمل به برنامه مدون و کاربردی در حوزه گردشگری دریایی می‌تواند به عنوان نقشه راه توسعه گردشگری دریایی عمل کند بنابراین باید از پتانسیل‌های بخش خصوصی به‌ویژه تجهیز ناوگان کشتیرانی به کشتی‎هایی مانند کروز حداکثر بهره را برد.

این پژوهشگر در بحث مدیریتی توسعه گردشگری دریایی گفت: اگر برنامه جدی در حوزه توسعه گردشگری داشته باشیم، شاید به حد مطلوب و حداکثری کشورهای پیشرو نرسیم اما گردشگران خارجی می‌توانند در ایران فضا و فرهنگ جدیدی را تجربه کنند و در صورت ورود کشتی‌های کروز به یکی از بنادر یا جزایر ایران مانند بندرعباس یا چابهار، از شهرهای ساحلی ایران نیز دیدار کنند.

گردشگری پسامدرن؛ لذت زندگی به شیوه جدید

وی با اشاره به اینکه امروزه در مباحث گردشگری، بحث گردشگری پسامدرن مطرح می شود، توضیح داد: گردشگری پسامدرن یعنی گردشگر سفر می‌کند تا با جوامع بومی و رفتار و فرهنگ و سنن کشور میزبان آشنا شود که شاید همراه با محدودیت‌هایی برای وی همراه باشد لیکن لذت تجربه کردن شیوه دیگری از زندگی را به همراه دارد.

رحمانی با انتقاد از اینکه در کشور ما عمدتا به‎جز گردشگری تاریخی و تا حدی گردشگری سلامت، دیگر انواع گردشگری فعال نیستند، گفت: متاسفانه از آنجایی که ما در حوزه گردشگری برنامه فراگیر و همه جانبه و اطلاعات دقیق و روشنی نداریم، تصمیمات و اقدامات به صورت سلیقه‌ای و غیرهدفمند بر پایه سند واحد گرفته می‌شود.

این پژوهشگر توضیح داد: اگر سرمایه‌گذار بدون راهنمایی و مشاوره تخصصی، هزینه­‌ای را متحمل شود و براساس علاقه‎ای که به یک منطقه دارد، هتلی بسازد ولی کمترین بازدهی را نداشته باشد تا بتواند هزینه­‌هایش را پوشش دهد و به سود معقولی برسد، باعث دلسردی سرمایه‌گذار می‌شود که این امر، سرمایه‌گذاران دیگر را نیز برای ورود به این عرصه دچار شک و تردید می‌کند، لذا برای سرمایه‌گذاری بهینه در زمینه گردشگری باید مشاوره کارشناسی در زمینه مکان‌یابی، انتخاب کاربری و ویژگی‌های آن به همراه حمایت‌های لازم سیستم دولتی وجود داشته باشد.

وی تاکید کرد: ما این برنامه را که بر اساس پتانسیل‌های متنوع اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و محیطی هر زون و همچنین جامعه هدف گردشگری طراحی کردیم تا بتوانیم به پویایی لازم در این زمینه نایل شویم و درآمد غیرنفتی پایداری برای کشور حاصل کنیم.

منبع : پایگاه تحلیلی خبری دریایی ایران- مارین تایمز
resume
Download EMCO Resume
طرح توسعه حوزه عمرانی بیلوردی

هدف از مطالعه و تهیه طرح های جامع و تفصیلی، ایجاد مراکزی به منظور تامین خدمات و تاسیسات مورد نیاز روستائیان مرکزحوزه و اقمار آن با توجه به توسعه آینده می باشد.

 طرح جامع شهر ساری

مطالعات طرح جامع مشتمل بر شناخت و تعیین وضع موجود، تحلیل و پیشنهادات به همراه ضوابط  و مقررات مربوطه

دانشکده دریایی چابهار

طراحی مجموعه دانشکده دریایی چابهار

 طرح توسعه فیزیکی مناطق ساحلی دریای خزر

برنامه ریزی فیزیکی توسعه گردشگری نوار ساحلی دریای خزر 

مجتمع مسکونی آیمان تبریز

اولین و بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری ایران

طرح اجرایی تهران

معرفی مشکلات پیش روی تهران و ارائه راهکار 

طرح جامع جهانگردی سرعین اردبیل

(توسعه گردشگری سلامت؛ مجموعه آب درمانی، هتل و طرح تفصیلی آب‌های معدنی سرعـین اردبیل)

مجموعه فرهنگی رفاهی اکباتان

مرکز تجاری، فرهنگی، نمایشی، گردشگری، رستوران و هتل

دهکده سلامت

مجموعه های چند عملکردی شامل انواع کاربری های اقامتی، بهداشتی- درمانی، تفریحی، نمایشگاهی و تجاری

(پهنه ساحلی دریاچه چیتگر (شهدای خلیج فارس

بزرگترین عرصه تفرجی آبی تهران

ساختمان مرکزی شهرداری شیراز

طراحی منحصربفرد با موتیف های ایرانی- اسلامی

طرح جامع فضای سبز شهر ارومیه

مطالعات راهبردی با استفاده از مفاهیم  اکولوژی منظر

مجتمع مسکونی تجاری قائم

مجتمع مسکونی با ظرفیت اسکان بیش از 700 واحد مسکونی دو و سه خوابه

 تالار حافظ شیراز

آمفی تأتر چند منظوره